Zwemvijvers

We onderscheiden hier 2 soorten met heel wat varianten en mogelijkheden:

  • Klassieke zwemvijver
  • Hybride zwemvijver

Klassieke zwemvijver

Een klassieke zwemvijver is een heel ecologisch alternatief voor een zwembad. Het water wordt hier gefilterd door een plantenzone die gevuld is met lava en bovenaan is aangeplant met filterede planten. De planten leven van de vuildeeltjes in het water en zorgen voor kraakhelder water. Het water zelf is uitermate proper maar op de wanden ontstaat er wel een biofilm. Dat is een dun laagje dat soms een wat groene schijn heeft.

De mogelijkheden naar vormgeving zijn zeer groot: rond, vierkant, grasrandprofiel, 1 overloopzijde of meerdere zijden. We kunnen de vorm dus maximaal naar uw tuin aanpassen. Hierdoor is het een zeer natuurlijk element dat het hele jaar door mooi is om naar te kijken en dat in de zomer heel wat verfrissing biedt.

Optioneel kunt u uw zwemvijver uitrusten met onderwaterverlichting en een warmtepomp. Het water kunt u hier maximaal verwarmen tot 23°.

Hybride zwemvijver

Hiermee heeft u het comfort van een zwembad in de zomer en de schoonheid van een waterpartij de rest van het jaar.

Een ge├»ntegreerd polycarbonaat solar rolluik zorgt ervoor dat uw bad in het zwemseizoen kan dichtleggen en kan bij verwarmen tot uw gewenste zwemtemperatuur (max 32°). Het water wordt gefilterd door een Triton II zandfilter en ontsmet door een biologisch ontsmettings-systeem. Eens het zwemseizoen voorbij gaat het rolluik open en geniet u van de elegantie van een strak watervlak.

Ook deze kuipen zijn steeds op maat en bestaan uit polypropyleen wanden van 10mm dik die vele malen beter isoleren dan beton (tot 7 keer). Ook hier maken we gebruik van een frequentiegestuurde pomp. In de zomer filtert u op een hoog toerental en in de winter op een heel rustig toerental. Dit levert u al snel een besparing op van 70% stroomverbruik t.o.v. een klassieke pomp.

Ik wil graag meer weten